Tietoja minusta

Oma kuva
I'm an English teacher in Finland. My English blog Learninglish is, surprise surprise, about learning English - both for young and old, whether at school or studying at home, no matter where you live: in Germany or Argentina, in Kenya or Indonesia. Welcome aboard! The other blog, Bloggerin Enkkua, is about languages, cultures, learning and teaching in Finnish. Tervetuloa seuraamaan blogieni virtaa Bloggerin kautta!

lauantai 31. maaliskuuta 2012

Virpoi, varpoi.. / KieliKoru


Tiesitkö, että kristillisen pääsiäisen esikuva on ollut juutalaisten passah-juhla? Passahia vietetään israelilaisten Egyptistä vapautumisen muistoksi.
Itse en tätä tiennyt – tai jos olen joskus tiennytkin, olen asian autuaasti unohtanut. Käsiini osui aamulla kirpparilta aiemmin ostamani Lasten pääsiäiskirja (Sirpa Karjalainen ja Eva Kraft, 1993 / Lasten parhaat kirjat), mistä löytyy kaikenlaista tietoa tästä juhlasta.
Tuntuu, että monelle pääsiäinen saattaa nykyään olla lähestulkoon vain lomapäiviä ja suklaamunia, mutta sen alkuperästä tai vanhoista perinteistä ei välttämättä tiedetä. On kuitenkin hyvä ottaa selvää hieman laajemminkin juhlapäivien merkityksestä.
Siispä tässä tiivistetty paketti kyseisestä kirjasta!
Lue loput täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit